Szkolny konkurs kulinarny – wielkanocne inspiracje

11.04.2017 r. w SOSW odbył się konkurs kulinarny: „Wielkanocne inspiracje”. To już szósta edycja wydarzenia. Młodzi ludzie mogli poczuć się jak uczestnicy Masterchefa. 🙂
Motywem przewodnim tegorocznej edycji były wielkanocne babki i babeczki. W zmaganiach uczestniczyli uczniowie szkoły podstawowej oraz gimnazjum, którzy pracowali w dwuosobowych zespołach.
Ocenie podlegały następujące kryteria:
-umiejętność wykonywania ciasta wg podanego przepisu,
– umiejętność współpracy w zespole,
-umiejętność utrzymywania porządku na stanowisku pracy oraz walory estetyczne gotowych wypieków.
Po ponad dwugodzinnych zmaganiach przyszedł czas na podsumowania i komisja konkursowa orzekła, że wszystkie zespoły wykazały się dobrymi umiejętnościami w zakresie przygotowywania wypieków, jednakże po podliczeniu zdobytych punktów wyłoniono następujących laureatów:
I miejsce- Dorota Marcinek i Adam Sułek,
II miejsce – Szymon Jarczewski i Józef Woźniak,
III miejsce- Jagoda Piesyk i Rafał Gierczak.
Zwycięzcy otrzymali wartościowe nagrody rzeczowe w postaci drobnego sprzętu AGD, a wszyscy uczestnicy nagrody pocieszenia ufundowane przez dyrekcję Ośrodka oraz przez Gminę Rydzyna.
Gratulujemy nagrodzonym!
źródło: soswrydzyna.com/